Snygga lösningar för ett staket i trädgården

Snygga lösningar för ett staket i trädgården

August 19, 2021 0 By Erland Hellstrom

 

Det är önskvärt i nästan varje trädgård: placera staket. Men hur ser du till att detta görs på ett snyggt sätt? Lyckligtvis finns det alla möjliga sätt att göra detta, till exempel med de vackraste staketet. I den här bloggen ger vi tips: titta och upptäck mer.

Dubbelstångsmattor
Vi startar bloggen med minimalistiskt staket – perfekt för den moderna trädgården. Välj en dubbelstångsmatta om du vill gå för ett tätt staket. Vackert, till exempel i ett nybyggt hem, men det kan lika gärna användas i alla hem. Designen är enkel, men stengods. På så sätt blir du inte uttråkad snabbt. Hos MT Fencing kan du hitta dubbelstångsmattor av hög kvalitet till rimliga priser.

Stängsel med dubbel stång finns i olika tjocklekar och höjder. På så sätt kan du alltid hitta det perfekta staketet som passar din trädgård. Alternativt kan du också leta efter en grind som matchar din trädgårdsstil – det finns flera alternativ att välja mellan. En ytterligare fördel med ett sådant staket? Det är riktigt starkt. Detta gör den resistent mot alla väderförhållanden och inbrottsbeständig.

Dubbelstavsmattor i trädgården: modern och minimalistisk

Bambu
Om du vill hålla dig nära ett naturligt utseende när det gäller staket i trädgården kan du välja bambu. Detta material blir allt populärare, både inomhus och utomhus. Och det är inte förvånande: det är så du väljer ett ljusfärgat, lugnande staket.

Även om du tycker att det är viktigt att göra ett ekologiskt val är bambumattor i trädgården bra för dig. Materialet fästs med järntråd för en robust finish. Tänk på att bambu kan kräva lite underhåll – det är trots allt en naturprodukt.

Vackert och tidlöst: bambustängsel i trädgården

Buskar eller växter
Vi dröjer en stund vid staket i ett naturligt utseende. Istället för bambu kan du också välja buskar eller växter som ett staket. På det här sättet går du efter det grönaste staketet – perfekt om detta är önskat utseende i trädgården.

Bestäm själv om du föredrar en lugn buske som Liguster eller slående växter som en häck. Det ger naturligtvis ett helt annat utseende. Och kom ihåg med den här tanken att den har ganska mycket underhållsarbete om du går för ett grönt staket. Om du inte lyckas med det kan det vara klokare att välja en annan typ av staket.

Snygga lösningar för ett staket i trädgården

Trä
Slutligen är det en idé att gå efter ett klassiskt staket i trädgården: välj trä. Det finns naturligtvis alla möjliga alternativ att överväga – det är upp till dig att välja vad du gillar bäst i trädgården. Från ett högt och stängt staket till stängsel som är mer öppet. Eller gå för en kombination av dessa egenskaper.

Var uppmärksam inte bara på staketets design, utan också på träets färg. Går du för den naturliga träfärgen, eller ger du staketet en slicka färg? Det är användbart att det finns många alternativ, så att du kan ta en titt som du gillar i trädgården.