Med dessa tips kommer du att locka fler djur till din trädgård

Med dessa tips kommer du att locka fler djur till din trädgård

August 14, 2021 0 By Erland Hellstrom

 

Nu när våren har börjat kan vi njuta av trädgården igen. Vill du locka fler djur till din trädgård? Fjärilar och bin till exempel! I den här bloggen ger vi användbara tips för en djurvänlig trädgård. För det är så det är extra kul ute, med mer sällskap runt dig!

Ta hand om maten
Var kommer djuren i synnerhet? Mat! Grunden för att skapa en djurvänlig trädgård är därför att det finns mat. Till exempel kan du locka fåglar i trädgården.

Häng till exempel fågelmat på ett träd, i en buske eller på staketet. Du kan naturligtvis också hänga den på flera ställen i trädgården – för bättre chans att lyckas. Till exempel finns det en möjlighet att du lockar olika typer av fåglar i din trädgård.

Med dessa tips kommer du att locka fler djur till din trädgård
De vackraste blommorna
Det finns många växter som lockar fjärilar och bin. Så du kan definitivt lägga dem i trädgården också! Det viktigaste här är att växterna har doftande och färgglada blommor – det är vad insekterna dras till. Och det är också en fördel för dig: du har en vacker trädgård att njuta av!

Vilka växter kan du tänka dig? Några exempel: fjärilbusken, kunglig ört, lavendel och lågblomman. Du föredrar att plantera dem tillsammans – gör dem till en unik blandning i trädgården. Även om utseendet kan bli lite rörigt, ser det ofta bara bättre ut. Och det gör också djuren i trädgården lyckligare.

Ett insekthotell
Vill du ha fler insekter i trädgården? Sedan har vi en trevlig DIY -idé: gör ett insekthotell! På så sätt kan du definitivt locka insekter. Och det är också ett roligt kreativt jobb att komma igång med. Så du kan vara stolt över det efteråt!

Med ett sådant hotell erbjuder du skydd för insekter i trädgården. Till exempel ser insekter detta bostadsutrymme som en plats att överleva, där de kan vara säkra. De söker skydd. Nyckelpigor eller fjärilar, till exempel, gillar att använda den. Tillhandahåll flera borrhål på hotellet, som är släta inuti. Och placera hotellet på en solig plats.

Fler insekter i trädgården? Tips för ett insekthotell!
En skål med vatten
Ett sista tips för fler djur i din trädgård? Se till att du alltid har en skål med vatten tillgänglig. Speciellt på dagar då det är väldigt varmt. På så sätt kan du locka till dig djur som kan ta en drink i din trädgård. Till exempel kan du locka igelkottar till din trädgård. Om det inte finns något dike eller sjö i närheten, letar de definitivt efter detta.

Lägger du ner en lite djupare skål? Då kan du till och med locka till dig fåglar som kommer att ha en underbar badpass i vattnet. En skönhet att titta på! Och en kombination med de andra tipsen från den här bloggen gör den komplett: om fåglarna kan äta i din trädgård efteråt kanske de inte kan hålla sig borta från den.