Bruksanvisningen för en snabb städad trädgård!

Bruksanvisningen för en snabb städad trädgård!

August 12, 2021 0 By Erland Hellstrom

 

Holländarna älskar trädgårdsarbete, men lite mindre på hösten. Sedan börjar säsongen med fallande löv och du måste beskära och förbereda trädgården för vintern nästan dagligen. Om du inte gillar det, läs de praktiska tipsen nedan för att snabbt städa upp en trädgård och ta dig tid till din trädgård!

1. Tänk på en lövblåsare
Om det finns ett antal träd i eller runt din gård, kan du vara säker på en nästan daglig lövtillförsel under hösten. Om du också gillar en städad trädgård på hösten är en lövblåsare definitivt ett alternativ för att snabbt lösa det problemet. Om du vill veta vilken lövblåsare som passar din trädgård bäst, ta en titt på denna översikt över 2020 bästa lövblåsare.

2. En gräsmatta redo för vintern
Sommaren kräver mycket av din gräsmatta och hösten är rätt tid för lite underhåll. Gräs kan sköta sig själv om du hjälper till. Med tillräckligt med näringsämnen kan du snabbt ge ett fult gräs ett grönt utseende för våren efter. Var försiktig så att du inte klipper för länge och ger gräset lite extra vatten om en torr sommar har orsakat många gula fläckar.

3. Ta tag i din beskärningskalender
Några av våra trädgårdsväxter, buskar och träd behöver beskäras på hösten för att se bäst ut inför nästa blomningssäsong. Beskärning är naturligtvis inget naturfenomen och orsakar beskärning av sår på växten. Om du inte vill skada växterna för mycket, välj bra verktyg och konsultera kalendern för rätt tid. Korrekt beskärning säkerställer också en städad trädgård.

4. Dammunderhåll
Dammunderhåll
Din damm behöver också uppmärksamhet. Ta bort rester av växter och löv från din damm. Det är klokt att sträcka ut ett nät över din damm så att inte för många löv hamnar i det, det är katastrofalt för vattenkvaliteten. Beskär vatten- och strandväxterna och rengör filtren i dammpumparna väl. Fisk äter mindre på vintern, så sänk gradvis mängden mat.

5. Behåll dina trädgårdsredskap
När arbetet är gjort i trädgården, glöm inte att underhålla dina trädgårdsredskap. Efter underhåll och eventuell skärpning tar du in dina saker. En torr plats garanterar ett mycket längre liv för dina verktyg.

6. Gör dig redo för höststormarna
Höststormar är mycket vanliga i vårt land och om trädgården inte är förberedd för det kan det leda till betydande skador. Låt aldrig föremål ligga på hösten som kan förvandlas till projektiler. Ta bort grenar och annat avfall direkt efter beskärning och ta trädgårdsmöbler med andra sårbara föremål i tid.

7. Ta bort gröna avlagringar på plattor
Det finns många tips på internet om att ta bort gröna avlagringar på kakel, till exempel ättika eller vägsalt. Dessa har också uppenbara nackdelar. Gå bara till ett trädgårdscenter och be om en bra ekologisk lösning.